Тони Надал: Не съм и мечтал Рафа да спечели толкова много



18-12-2018 09:14 | Николай Драганов

Да запазиш своята скромност въпреки големите успехи е било ключът към задържането на върха за Рафаел Надал, смята неговият чичо и дългогодишен треньор Тони Надал. 


"Мечтата на Рафаел беше да стане топ тенисист. Но тази мечта не трябваше да скрива реалността. Знаехме, че ще са необходими хиляди часове тренировки. Никога не трябва да се доволни. Когато като юноша стана шампион на Испания за първи път, аз му казах: "Рафа, много деца са правили това, но после не пробиха. Това е само началото", разказа чичо Тони.


"Първата му титла като професионалист в Сопот показа, че сме на правилен път. След първия му трофей от Големия шлем през 2005-та година на "Ролан Гарос", го попитах: "В коя списък искаш да попаднеш? В дългия лист на играчи, които са спечелили по една титла от Шлема или ще се борим за повече? Избери си", добави Тони Надал.


Въпреки огромната си роля за мотивацията на Рафа, самият Тони Надал признава, че не е очаквал тези постижения от своя племенник. "Никога не съм мечтал Рафаел да спечели толкова много. Това е невероятно число от успехи", каза той.


За него сега Академията на Надал в Манакор е приоритет, след като вече не е треньор на Рафа или поне не пътува с него. "Преживях доста от най-важните моменти заедно с Рафаел. Но сега съм напълно удовлетворен от тренировките с децата в Манакор. "Ролан Гарос" е твърде далеч от тях. Те трябва да бъдат вдъхновени от идеята, че Рафаел е започнал като тях - с ракета и мечта", завърши чичо Тони. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини