Идея: Финалът на ATP да се играе на клей заради Надал



15-12-2018 13:26 | Николай Драганов

Бившият треньор на Симона Халеп Дарън Кейхил призова ATP да промени настилката на заключителния турнир на най-добрите осем, за да бъде по-честно към Рафаел Надал.


Финалите на ATP са една от много малкото надпревари, които Рафа никога не е печелил, а с надпреването на годините и факта, че в края на сезона той обикновено е измъчван от куп болежки, шансът това да се случи става все по-малък.


Турнирът се провежда на твърди кортове в зала от 2006-та година, а според Кейхил кампанията за нов домакин между 2021 и 2025-та година дава възможност за промяна, която да отчете интереса на клей специалистите като Надал.


"Трябва да се играе на клей. Могат лесно да сложат такъв в O2 в Лондон. Може да е скъпо, но това не би трябвало да е проблем покрай кампанията. Не е честно, че винаги е на една настилка", написа Кейхил в "Туитър", където наскоро публикува снимка от тренировка на Григор Димитров, която е посетил.


"Съгласен съм турнирът да остане в Лондон, ако това се реши, тъй като там надпреварата получава голяма подкрепа. Но е важно да има ротация на настилките. Това е най-голямото събитие в календара на ATP и трябва да е честно към всички играчи в тяхната кариера", настоя Кейхил. 

 

През 2018-та година Надал изобщо не участва в Лондон, както и във всички турнири след US Open. През 2017-та той изигра едва един мач, след което прекрати участието си в английската столица, а през 2016-та също отсъства от турнира. Рафа има два финала - през 2010 и 2013-та година, загубени съответно от Роджър Федерер и Новак Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини