Най-доброто от Григор Димитров през 2018-та (видео)



15-12-2018 12:51 | Николай Драганов

През 2018-та година Григор Димитров не успя да повтори представянето си от миналогодишната кампания и логично отстъпи до №19 в света.


Гришо остана без трофей в последните 12 месеца, след като през 2017-та вдигна четири отличия - последното от тях на финалите в Лондон, за които тази година не успя да се класира. 

 

Димитров игра финал в Ротердам и полуфинали в Монте Карло и Бризбън, загубени съответно от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Ник Кириос. През сезона обаче бяха победени играчи като Кайл Едмънд, Давид Гофен, Фернандо Вердаско и други.

 

Общо Димитров спечели 24 мача и загуби 19, което е значително по-лошо представяне от онова през 2017-та, когато също загуби точно 19 срещи, но спечели 49 победи. 


И ако в играта на най-добрия български тенисист в историята липсваше достатъчно постоянство, то в определени моменти от годината Димитров показа невероятен тенис и забележителни удари, които са негова запазена марка още от първите му години в тура.


Най-добрите от тях  за 2018-та година са селектирани от Tennis TV в пет минути, като сред избраните моменти са разигравания от турнирите в Ротердам, Монте Карло, Барселона, Торонто, Синсинати, Пекин и Париж. 

 


ВИДЕО: 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини