Станойчев: Григор не казва истинската причина за София



11-12-2018 13:27 | Tennis24.bg

Причината Григор Димитров да отказва да играе на турнира в София през февруари не се крие в програмата му. В това е убеден бившата първа ракета на България Орлин Станойчев. Човекът, който преди Димитров бе единственият българин, пробивал в Топ 100 при мъжете, коментира изказванията на Григор от последните дни.

“Съмнявам се календарът на Димитров да е единствената причина той да не играе в София. Според мен той не казва истинския повод. Какъвто и да е той, Григор не е прав. Турнирът в София не може да му навреди. Напротив, той може да изкара само позитиви от него. Надпреварата е в идеалното време след Откритото първенство на Австралия, в което да се подготви за предстоящия сезон в зала. Чудесен подгряващ турнир преди този в Ротердам”, заяви Станойчев пред “Меридиан Мач”.

“Не съществува по-голямо удоволствие от това да играеш пред собствена публика. Никъде по света Григор не е обичан така, както в България. Едно участие пред родна публика ще го зареди емоционално, което би му помогнало през целия сезон. За мен отказът му не е оправдан”, каза още Орлин Станойчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини