Григор Димитров изуми: Не виждам защо трябва да играя в София (видео)



05-12-2018 08:20 | Tennis24.bg

Григор Димитров категорично заяви, че на този етап няма намерение да участва в турнира в София. Той подчерта, че според него това е „частен турнир“ и не би трябвало да има напрежение от неучастието му. В същото време Димитров призова държавата да търси други начини да подкрепи развитието на тениса у нас.

„За момента не изглежда много добре (шансът да играе в София б.р.), решили сме да играем Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир“, заяви Григор пред bTV.

„Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение върху мен да играя частен турнир. Те пак ще ме видят. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по правилния начин“, каза Григор Димитров.

Той коментира и разочароващия сезон 2018. „Аз също имах очаквания към себе си през годината, исках да играя по-добре. Загубих няколко месеца по работа по ракетата ми, но го направих, защото мога да си го позволя. Чувствам се по-добър като човек, за мен това е една малка победа“.

Димитров коментира и отношенията си с Андре Агаси. „Имаме специална връзка, познаваме се отдавна. Инициативата да се свържа с него беше изцяло моя. Попитах го дали може да ми помогне, той е минал по този път. Мисля, че ни предстоят добри месеци. Със сигурност ще има седмици, в които ще пътува с мен“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини