Крайчек: Сравненията с Федерер попречиха на Григор



03-12-2018 09:48 | Николай Драганов

Победителят от Уимбълдън 1996 Рихард Крайчек коментира представянето на Григор Димитров в Тура и бе категоричен, че сравненията с Роджър Федерер са се отразили негативно на кариерата на българина. 


През 2017 г. Димитров спечели първата си титла от "Мастърс" 1000 в Синсинати, а след това и финала на АТР в Лондон. В продължение на много сезони Григор бе определян като бъдеща голяма звезда и дори №1, но засега това така и не се случва. След слабия сезон 2018, Димитров загуби мястото си в Топ 10 и е близо да напускане на Топ 20. 


"В продължение на дълго време да го наричат БейбиФед наистина бе трудно за него. Той бе талантлив играч, но, естествено, има само един Федерер. Димитров наподобява на него, има добра техника, добър играч е, невероятно момче като Роджър, но му бе трудно да се справя както с Федерер, така и с Надал, Джокович и Мъри. Беше му трудно да пробие. Хората казваха, че прилича на Федерер, но той дори не го доближаваше и загуби увереност. Миналата година се радвах за него, че влезе в тройката на най-добрите и спечели финала на АТР. Тази година трябваше да направи следващата стъпка, но сезонът бе провал за него. Кой знае, следващата година може пък да е добра", коментира Крайчек, цитиран от БГНЕС. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини