Тони Надал: Ще бъде все по-трудно за Рафа и Роджър



26-11-2018 10:37 | Николай Драганов

Дългогодишният треньор и чичо на Рафа Надал - Тони Надал - коментира в интервю за Diario Vasco думите си отпреди седмица, че едва ли Роджър Федерер ще спечели повече титли от Големия шлем.


"Казах просто, при цялото ми уважение, че на 38 години ще бъде трудно да спечелиш турнир във формат три от пет сета. Той ще има някои шансове на Уимбълдън, но всяка следваща година ще бъде все по-трудно. Същото важи и за Рафаел", каза чичо Тони.


Надал и Федерер има 48 мача един срещу друг, но през 2018-та, едва за втори път в последвите 15 години, те не се срещнаха на корта. Дали тяхното съперничество е на път да приключи?


"Рано или късно те ще спрат да се срещат. В миналото те двамата и Новак почти винаги си оспорваха големите трофеи и се срещаха на финалите, но сега има повече претенденти е по-лесно някой да бъде спрян по-рано. Такива са правилата на живота. Предполагам, че ще имат още някой друг сблъсък, но ще бъде все по-трудно всяка година", добави той.


Запитан дали съперничеството между Рафа и Роджър може да бъде пресъздадено в киното както това чежду МакЕнроу и Борг, Тони Надал отвърна: "Борг и МакЕнроу бяха съвършено различни. Единият беше експлозивен, другият беше постоянен; единият беше коректен, другият - не. Мисля, че не такъв е случаят при Надал и Федерер. От едната страна имаме класически и елегантен тенис, а от другата игра, базирана повече на страстта. Мисля, че и това може да бъде интересно на голям екран".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини