Виландер: Джокович не е на топ ниво



21-11-2018 08:46 | Николай Драганов

Бившият №1 Матс Виландер заяви, че през настоящия сезон не сме видели най-доброто от възможностите на Новак Джокович. 
Сърбинът спечели две титли от Големия шлем и два "Мастърс" турнира, а освен това игра финал на още един "Мастърс" и на заключителния турнир на ATP.


Въпреки впечатляващата форма, в която изглеждаше Ноле, в последните си два турнира той загуби финалните двубои, съответно от Карен Хачанов в Париж и от Александър Зверев в Лондон.

 

"Да, той спечели две титли от Големия шлем тази година, Уимбълдън и US Open, но все още не се намира там, където беше преди няколко години", коментира Виландер, най-вероятно повлиян от двете поражения във финали на Ноле.


"Мисля, че ще използва този период занапред и може би през следващите 12 месеца ще бъде по-добър, отколкото е бил досега", добави шведът.


Още по-добро ниво от Джокович догодина очаква и бившият №4 Йонас Бьоркман. "Наистина мисля, че бъдещето е пред него, за да заиграе най-добрия си тенис. Начинът, по който връщаше сервиса на Джон Иснър беше невероятен и ако връщаш така и сервираш от своя страна стабилно, това поставя съперника под огромно напрежение", коментира той. 


Легендарният тенис треньор Брад Гилбърт също вярва, че доминацията на Джокович ще продължи и през 2019-та. "Мисля, че го очаква могъща 2019-та година. Виждам го как печели Australian Open, а след това вратите са отворени пред втори Джокер Шлем", коментира Гилбърт.


"Джокер Шлем" беше наименование, които самият Джокович даде през 2016-та на серията от спечелването подред на четирите турнира от Големия шлем, но не в един сезон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини