Звяр! Саша стори немислимото и триумфира в Лондон



18-11-2018 21:36 | Николай Драганов

Александър Зверев спечели най-голямата титла в своята кариера, след като надигра с 6:4, 6:3 големият фаворит Новак Джокович на финала на заключителния турнир на ATP в Лондон.


21-годишният германецът отстъпи на Ноле само за 77 минути преди дни в груповата фаза, но днес показа невероятно ниво и заслужи своя триумф. На полуфиналите Зверев надигра и другия голям фаворит Роджър Федерер, при това отново в два сета. 


Въпреки че не беше допуснал нито един пробив в течение на цялата седмица, днес Джокович беше пробит цели четири пъти от младата суперзвезда на световния тенис. 

 

Същевременно Саша загуби само веднъж подаването си и стана първият германец от 1995-та година насам, който вдига трофея. Тогава това стори легендата Борис Бекер.


Това беше четвърти мач между Джокович и Зверев, а резултатът вече е 2:2 победи. Германецът вече има 3 титли от серията "Мастърс" във витрината си, а днес спечели и финалния турнир на ATP, което е най-значимият му трофей.


Джокович от своя страна не успя да изравни рекорда на Роджър Федерер от шест титли от финалния турнир, поставен от Маестрото през 2011-та година. Преди днес Ноле беше спечелил 35 от последните си 37 мача, но губи втори пореден финал след този в Париж от Карен Хачанов. 


За целия първи сет Зверев само загуби само четири точки при свой сервис, като в нито един от геймовете при негов начален удар Ноле не взе повече от точка. Същевременно първият пробив в подаването на сърбина в турнира дойде при 4:4, а малко по-късно той загуби и първия си сет. 


Шокът продължи с нов пробив на старта на втория сет, но във втория гейм Зверев на свой ред беше пробит. Последва обаче нов пробив за германеца, при това на 15, който този път беше затвърден. При 5:3 Джокович допусна трети пробив в сета, който имаше цената на титла за Зверев. 


Все пак Ноле завършва годината като №1 в света и с титлите от Уимбълдън, Синсинати, US Open и Шанхай във витрината си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини