Лондон, ден 6: Кой ще грабне последния билет за полуфиналите?



16-11-2018 09:08 | Николай Драганов

Новак Джокович постигна две победи в първите си два мача от финалния турнир на ATP в Лондон и се класира за полуфиналите.

 

Шансове да вземат втория билет за излизане от групата обаче имат останалите трима играчи в група "Густаво Куертен" - Александър Зверев, Джон Иснър и Марин Чилич.


В първия мач за деня Александър Зверев се изправя срещу Джон Иснър в повторение на финала на "Мастърс" турнира в Маями, спечелен от Иснър през пролетта. Това ще бъде шести мач между двамата до този момент, като Зверев води с 4:1 победи. Всичките им двубои са на "Мастърс" надпревари.


Ако Иснър постигне чиста победа, а Джокович победи Марин Чилич, напред ще продължи американецът. Победа за Зверев ще означава негово класиране напред.


"Много е странно като си помисля, че загубих два пъти, но все още имам шанс. Може би това е предимството да имаш играч като Новак в групата. Ще видим дали мога да го сторя. Ще бъде много трудно, няма спор", коментира Иснър преди двубоя.


"Ще го приема като нормален четвъртфинален мач. Да се класирам за полуфиналите тук ще означава много за мен. За да се случи, ще трябва да играя добър тенис", коментира от своя страна Зверев.


Двубоят между Александър Зверев и Джон Иснър ще започне малко след 16:00 часа българско време. 


Във вечерната сесия Новак Джокович ще се опита да завърши групата непобеден за пети път в своята кариера. Негов съперник ще бъде Марин Чилич, който се нуждае от победа, както и от успех на Иснър над Зверев, за да се класира напред за първи път в своята кариера.


Ноле води с 16:2 в преките двубои с хърватина, като последната им среща беше на "Мастърс" турнира в Париж и Джокович спечели трудно. По-рано през сезона Чилич триумфира в Куинс след победа на финала именно над Джокович, спасявайки мачбол по пътя. 


Двубоят между Новак Джокович и Джон Иснър се очаква да започне малко след 22:00 часа българско време. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини