Тийм се разправи с Нишикори



Тийм се разправи с Нишикори
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-11-2018 20:58 | Tennis24.bg

Австриецът Доминик Тийм победи Кей Нишикори от Япония с 6:1, 6:4 в последния мач от груповата фаза на Финалите на АТР за двамата тенисисти. Този резултат означава, че Нишикори отпада от надпреварата, а Тийм трябва да се надява на много убедитлена победа на Кевин Андерсън над Роджър Федерер, за да продължи напред.

Швейцарският маестро има нужда да спечели пет гейма срещу южноафриканеца в късния мач днес, за да се класира за полуфиналите, където вече Андерсън има сигурно място. Шестият поставен в схемата Тийм загуби първите си два мача от турнира, без да вземе сет, но днес започна уверено срещу Нишикори и спечели откриващите три гейма от срещата, а до края на първия сет даде само един гейм на съперника си.

През втората част японецът, който победи Федерер в откриващия ден от надпреварата, стабилизира играта си, но Тийм бе много солиден на сервис и успя да стигне до един пробив, който му бе достатъчен, за да затвори мача след час и 24 минути игра. Този резултат бе отличен за Федерер, който вече почти сигурно ще излезе от групата, а при победа над Андерсън, независимо с какъв резултат, ще завърши на първо място. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини