Лондон, ден 5: Федерер излиза за реванш срещу Андерсън



15-11-2018 08:51 | Николай Драганов

През лятото Роджър Федерер излезе за своя четвъртфинален двубой на Уимбълдън срещу Кевин Андерсън с четири победи от четири мача над този съперник. Швейцарецът беше действащ шампион и поведе с 2:0 сета, като никога досега не беше губил дори сет от него. Федерер дори имаш мачбол в третата част. Но в крайна сметка Маестрото записа една от най-тежките си загуби, губейки с 3:2 сета след 13:11 гейма в последната част.


В четвъртък в Лондон швейцарецът ще има шанс за реванш, а допълнителна мотивация е фактът, че победата му е необходима за класиране на полуфиналите на финалния турнир на ATP. В първия си мач Федерер допусна изненадваща загуба от Кей Нишикори, но във втория победи Доминик Тийм.


Двубоят е централен в програмата за деня и ще започне около 22:00 часа българско време.


Според Федерер срещата между него и Андерсън на Уимбълдън няма да бъде онова, за което той ще мисли тази вечер. "Имам достатъчно неща, върху които да се фокусирам - върху своята игра, върху случващото се от моята страна на корта. Трябва да се уверя, че ще изиграя добър мач. Нямам търпение да играем отново. Играл съм добре срещу него в миналото, надявам се да повторя това", коментира Федерер.


Андерсън вече записа две победи в Лондон, като особено впечатляваща беше втората от тях, в която буквално прегази Кей Нишикори с 6:0, 6:1. 


"Мога да победя и въпреки това да не се класирам, така че от тази гледна точка нещата не са в мои ръце. Това е окей. Ако не премина напред, не преминавам, значи не съм заслужил. За мен е важно да изиграя добър последен мач, да опитам да победя Кевин. Той играе страхотно, имаше невероятен сезон. Игра страхотно срещу мен на Уимбълдън...", припомни си все пак Маестрото.


В първия мач на сингъл за деня един срещу друг излизат Доминик Тийм и Кей Нишикори. Австриецът се нуждае от чиста победа над Нишикори ако иска да запази поне някакви шансове за класиране напред.

 

"На първо място, ще трябва да си върна тениса. Ще опитам. Ако не го сторя, няма смисъл да гледам останалите резултати, защото просто ще изгубя и третия си мач. Трябва да си върна добрия тенис. Искам да изиграя добър мач. Няма значение дали ще е последен или не", коментира Тийм. 


Задачата никак няма да е лесна, като се има предвид, че Нишикори е спечелил 3 от последните им 4 двубоя, включително преди няколко седмици по време на домашния за Тийм турнир във Виена, когато японецът го надигра само за 68 минути. 


Техният двубой в Лондон стартира около 16:00 часа българско време. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини