Григор Димитров разкри своя фаворит в Лондон



10-11-2018 15:04 | Tennis24.bg

Сезонът за Григор Димитров приключи, но не и за осемте най-добри тенисисти в света, които в следващите дни ще премерят сили във финалите на АТП в Лондон. Българинът дебютира и спечели надпреварата миналата година, като записа пет победи по пътя си. Този сезон обаче Димитров не успя да намери място сред най-добрите и ще гледа битките в „02 Арена“ пред малкия екран. Българинът даде интервю TennisTV, в което сподели прогнозите си.

„Новак прави впечатляващ сезон. Устремен е към шеста титла и първото място. Справял се е чудесно с напрежението и преди, смятам, че има добра възможност да се цели в титлата. Сигурен съм, че ще го направи.

Роджър е печелил тук няколко пъти. Сигурен съм, че ще опита да даде всичко от себе си, за да докаже пред себе си, че все още е най-добрият.

Саша бе брилянтен тази година. Много постоянен, спечели много мачове. От това се нуждаеш, за да се класираш за Лондон. Още е млад, но е един от най-бързо развиващите се състезатели в Тура.

Кевин ще участва за пръв път. Игра толкова добре тази година. Движи се добре, сервира добре, посреща добре – всичко това ще му помогне.

Марин е много опитен състезател. Винаги се представя добре на турнирите от Големия шлем. Това може да му бъде от полза на финалите.

Доминик доминира на клей тази година. Представи се великолепно, стигна до финал на Ролан Гарос. Със сигурност ще опита да поднесе някоя изненада.

Кей доказа, че с усърдна работа всичко е възможно. Започна годината на ниво Чалънджър, след което прогресира и показа чудесна игра. Ако някой заслужава трофея повече от останалите, това е той.

Големият Джон! Ще бъде вълнуващо. Тази година спечели един от най-големите трофеи в кариерата си. Ще бъде вълнуващо да го гледам.

Ако трябва да избирам победител, то това би бил Новак. Причината е, че печели всичко, доминира отново, турнири от Големия шлем, Мастърси… За скрит фаворит бих избрал Кевин Андерсън. Познавайки настилката и условията – смятам, че сервисът му може да го изведе през мачовете“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини