Вайда: Загубата на Ролан Гарос дойде като шок



07-11-2018 15:22 | Станко Димов

Мариян Вайда е човекът, който върна Новак Джокович на победния път. Двамата започнаха работа преди сезона на клей, като с всеки изминал турнир сърбинът подобряваше нивото си. По време на сезона обаче имаше и разочароващи моменти за актуалния лидер в ранглистата, особено в първите няколко турнира. Вайда сподели, че поражението от Марко Чекинато на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ е било шокиращо, но впоследствие е изиграло ключова роля за успехите на Джокович.

„Ясно е, че в началото на сезона Новак не мислеше за първото място в света. Той просто искаше да развива играта си и да стигне до най-добрата си форма. През втората половина на сезона той направи нещо невероятно“, коментира Вайда.

„Загубата на „Ролан Гарос“ дойде като шок, който след това изигра положителна роля. Новак започна да работи по-здраво и да се концентрира повече по време на двубои“, каза още словакът.

След въпросната загуба от Чекинато, Джокович е допуснал само още три поражения – от Марин Чилич (Куинс Клъб), Стефанос Циципас (Роджърс Къп) и Карен Хачанов (Париж). В същото време сърбинът спечели Уимбълдън, Синсинати, US Open и Шанхай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини