Федерер срещу Джокович за 47-ми път - превю



03-11-2018 10:07 | Николай Драганов

В своята знаменита кариера Роджър Федерер се е изправял срещу 328 различни съперници в 1435 мача в последните 20 години. Но никога не е излизал по-често срещу друг играч, отколкото срещу Новак Джокович.


Двамата ще се срещнат за 47-ми път в днешния полуфинал на "Мастърс" турнира в Париж. Двубоят започва около 17:30 часа българско време и ще определи вторият финалист в надпреварата. 


Джокович и Федерер са се срещали във всички турнири от Големия шлем и в 8 от 9-те "Мастърс" надпревари. Но в съботния следобед ще играят помежду си едва за втори път в последните 33 месеца. Ноле победи Роджър на финала на тазгодишния "Мастърс" в Синсинати с 6:4, 6:4 на 19 август, увеличавайки преднината си до 24:22 победи в преките двубои.


От началото на сезон 2011, когато Джокович се изкачи до върха в ранглистата, той има 18:9 победи срещу Федерер. По две от тях на Australian Open, Уимбълдън и US Open. Ноле може да се похвали и с един успех именно на полуфинал на "Мастърс" турнира в Париж през 2013-та година. 


Независимо от резултата днес следобед, Джокович ще се завърне на върха на ранглистата в понеделник. Ако Ноле стигне до победата, това означава, че той ще лиши швейцареца от шансове да се бори за №1 в края на сезона. 


Сърбинът е на два мача от изравняване на рекорда от 33 "Мастърс" титли на Рафаел Надал. Роджър Федерер е на два мача от спечелването на своята титла №100 в кариерата.


"Винаги съм развълнуван, когато трябва да играя с него, особено защото мина доста време, откакто играхме и просто искам да изляза и да видя какво ще стане. Дойдох в Париж без очаквания, защото бях доста изморен от Базел. Приоритетът ми е Лондон, но след като стигнах толкова напред, ще се опитам и ще се надявам нещата да се подредят. Ще трябва да играя добре, когато това е най-необходимо. Той се намира в невероятна серия отново, но се надявам да успея да го притесня", коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини