Джокович се завърна от ада и показа кой е №1



02-11-2018 23:02 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. Сърбинът, който в понеделник ще се завърне на върха на ранглистата за първи път от 2016-а година насам, осъществи обрат в двубоя си срещу Марин Чилич – 4:6, 6:2. 6:3.

Срещата продължи повече от два часа и беше изключително равностойна, но в самия ѝ край сърбинът демонстрира изключителна игра и напълно заслужи продължаването си напред в турнира.

Във финалния третия сет Джокович изоставаше с пробив пасив при 1:2 гейма, но до края на срещата позволи на Чилич да вземе само още един гейм. Ключов се оказа седмият гейм в сета, в който при точка за пробив за Чилич, Джокович направи нереално разиграване и до края на мача обра всички овации.

Това беше 21-а последователна победа за сърбина. Чилич също заслужава поздравления, тъй като сложи край на серията от 30 последователно спечелени сета за Ноле.

Съперникът на Джокович на полуфиналите ще бъде определен от двубоя между Роджър Федерер и Кей Нишикори, които закриват програмата за деня.    

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини