Изстрадан, но заслужен успех за Григор Димитров



31-10-2018 15:59 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. В двубой от втория кръг, българинът се наложи със 7:6 (10), 6:4 над Роберто Баутиста Агут. Успехът е трети за Григор от четири двубоя срещу този съперник в световния тур. С победата днес българинът се класира за третия кръг, където ще срещне финалиста от Марин Чилич. Освен това той защити точките от миналата година, когато беше спрян от Джон Иснър.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

В първия сет не само нямаше пробиви, но дори не се стигна до равенство в някой от геймовете и логично Димитров и Баутиста Агут трябваше да определят победителя в тайбрек, който ще се помни дълго. С втората си двойна грешка в сета Димитров допусна минипробив още в началото, но впоследствие се реваншира и успя да натрупа преднина 6:3, като получи три последователни сетбола. Те обаче бяха отразени от Баутиста Агут, след което драмата стана пълна. Испанецът на свой ред също пропусна три сетбола, а след 12:10 Димитров сложи точка на спора, реализирайки петия си сетбол.

В началото на втория сет Димитров стигна до първи точки за пробив изобщо в мача. Българинът поведе с 40:15 и реализира втория брейкбол, за да поведе с 2:1 гейма. Българинът влезе в серия и осъществи нов брейк за 4:1 гейма, като в този момент изглеждаше сигурен победител. Да, ама не.

За съжаление настъпи спад в нивото на игра на българина, особено в началния му удар, което позволи на Баутиста Агут да върне и двата пробива – 4:4. В деветия гейм Димитров „натисна спусъка“ и за трети път проби подаването на опонента си, получавайки шанс да сервира за мача при 5:4. Този път хасковлията не сгреши и се поздрави с успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини