Валверду: От Агаси зависи колко време ще остане



30-10-2018 13:51 | Tennis24.bg

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду разкри интересни подробности около присъединяването на Андре Агаси към щаба на българина. Венецуелският специалист бе гост на ATP Tennis Radio, където коментира представяне на най-добрия ни тенисист напоследък и нуждата от промяна.

"Последните няколко месеца бяха изпълнени с върхове и падания, но така беше през цялата втора половина от сезона. Работим обаче върху това той да върне увереността си. В средата на годината нямахме и голям късмет при жребиите. Това не е извинение, тези мачовете трябва да се печелят. Дори и седмицата да не е добра, ще работим здраво през ноември и декември.", каза Валверду, цитиран от btvnovinite.bg.

"Григор играе добре, правим някои промени, които са добри в дългосрочен план в кариерата му, а не само в началото на следващата година. Проблемът не е само психически. Не се фокусираме само върху това какво се случва само през съответната седмица. Опитваме се да го превърнем в най-добрия играч, който може да бъде. Той вече постигна големи неща."

"Отборът ни вярва, че той трябва да е по-постоянен на най-високо ниво."

Относно присъединяването на Андре Агаси към тима, Валверду заяви:

"Говорихме с отбора. Мисля, че присъствието на някой като Андре наоколо, с когото са прекарвали време заедно в Лас Вегас, е изключително попълнение към екипа ни. Той е някой, който може да помогне. Може да допринесе с много неща както на корта, така и извън него."

"Той е страхотен човек и е удоволствие да е наоколо. Аз взех решението да се свържем с него и да видим дали иска да помогне и за щастие той се съгласи. Прекарахме доста време през изминалите три седмици и сме развълнувани, че ще е с нас в бъдеще."

"Изцяло от Андре зависи колко време ще остане. Григор не е искал от него да поема никакви ангажименти. Разбира се, колкото повече време остане, толкова по-добре. Последните няколко седмици, които прекарахме с него, бяха много продуктивни. Искаме да се чувства комфортно с това, което прави."

"В предсезонната подготовка ще прекараме време в Монако с Андре или някой друг. Аз обичам да играя с Григор и оставам със сигурност. Идването на Андре помага за решаването на проблемите, аз съм лидерът на този отбор.", добави треньорът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини