Въпрос на време е Григор да изпадне от топ 10



25-10-2018 13:44 | Tennis24.bg

Григор Димитров може да изпадне от топ 10 на ранглистата още в понеделник, ако японецът Кей Нишикори спечели титлата на турнира във Виена през тази седмица.

27-годишният хасковлия се представи разочароващо в надпреварата в австрийската столица, където снощи беше елиминиран в първия кръг от квалификанта Михаил Кукушкин (Казахстан) с 4:6, 6:4, 4:6, след като допусна 11 двойни грешки и общо 65 непредизвикани грешки в двубоя. Това беше 18-о поражение в 41 мача за българина през кампанията.

Димитров е сред най-добрите десет тенисисти в света от 16 юли 2017 година, като на 19 ноември се изкачи до третата позиция, след като спечели финалния турнир на АТП в Лондон.

През миналия сезон българинът спечели четири титли, но през 2018-а не успя да надгради, а напротив - отбеляза сериозно отстъпление, като достигна само до един финал в Ротердам през февруари, загубен с 2:6, 2:6 от Роджър Федерер.

От май насам Димитров игра само веднъж на четвъртфинал в последните десет турнира, в които участва, като отпадна в първия кръг на Уимбълдън и US Open.
Българинът няма да защитава титлата си на финалния турнир на АТП в Лондон, тъй като е далеч от най-добрите осем за сезона, които печелят квота за участие в надпреварата.

Това означава, че при слабо представяне в последния "Мастърс" в Париж през следващата седмица Димитров по всяка вероятност ще изпадне и от първите 20 в ранглистата до края на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини