Григор приключи във Виена, преди да е започвал



24-10-2018 20:25 | Николай Драганов

Григор Димитров записа поредното си безславно отпадане в турнир от календара на ATP през този сезон. Най-добрият български тенисист отстъпи с 4:6, 6:4, 4:6 на Михаил Кукушкин в двубой от първи кръг на турнира от сериите ATP 500 във Виена. За пореден път Димитров направи твърде много грешки и слаб ритъм, като редуваше добри точки с необясними грешки, а в много моменти от мача изглеждаше сякаш така и не успява да се вкопчи психически в случващото се на терена.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБИОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Още във втория си сервис гейм Димитров имаше проблеми и трябваше да спасява две точки за пробив. В седмия гейм българинът изигра много слаб гейм и след куп грешки беше пробит на 15, което реши първата част, тъй като до края Кукушкин загуби едва 1 точка при свой начален удар.

Картината на корта не се промени много и във втория сет, като във всеки от първите си пет сервис гейма Григор трябваше да спасява точки за пробив. Кукушкин не беше изправен пред такава в първия сет, а във втория спаси една точка в четвъртия гейм. При 5:4 за Григор, българинът поведе с 0:40 в подаването на съперника. Казахстанецът спаси първите две точки, но при третата Димитров проби за първи път в мача, а с това изравни резултата в сетовете.
В третия сет Димитров допусна ранен пробив, но при 4:5 от негова гледна точка стигна до 40:0 и три възможности да върне брейка. Кукушкин обаче каза „не“ и успя да вземе подаването си, с което и мача.

Това е втора победа за 71-вия в света Кукушкин над Димитров в три мача помежду им. 30-годишният казахстанец го победи и през 2015-та година на US Open, а Григор има един успех през 2012-та в Маями. Това беше 18-та загуба за Димитров през сезона, а победите са 23. От април насам, когато игра полуфинал в Монте Карло, българинът не е прескачал четвъртфиналната фаза на нито един турнир, независимо от категорията.

За последно той игра в Пекин, където отстъпи във втори кръг от №55 в вета Душан Лайович. Кукушкин, който тръгна от квалификациите, ще срещне във втори кръг друг квалификант в лицето на Андрей Рубльов. За казахстанеца това беше първи успех над представител на Топ 10 през сезона. За последно той игра в основната схема на турнира в Москва преди дни, където загуби в първи кръг от 105-ти в света Евгени Донской.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини