Григор Димитров отново пропуска турнира в София



Григор Димитров отново пропуска турнира в София
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-10-2018 10:54 | Tennis24.bg

Най-силният български тенисист Григор Димитров ще пропусне турнира от календара на АТР в София през 2019 година, съобщи БНР. Четвъртото поредно издание на състезанието е от 5 до 11 февруари догодина в зала „Арена Армеец“.

Екипът на спортист №1 на България за миналата година е решил, че към момента софийският турнир не влиза в плановете му. Димитров вече потвърди, че ще играе седмица след София, от 12 февруари 2019-а, в Ротердам, където стигна до финал миналата година и има да защитава 150 точки за ранглистата.

Организаторите у нас се надяват хасковлията да промени решението си и затова до последния момент ще пазят „уайлд кард“ за него.

Григор взе участие само в едно от трите досегашни издания на „София Оупън“. През 2017 година той дойде и спечели купата, след като победи на финала белгиеца Давид Гофен в препълнената „Арена Армеец“. Тази  година достигалият до №3 в света българин беше заявен, но травма го принуди да се откаже дни преди началото на състезанието.

В същото време в България догодина най-вероятно за първи път ще играе тенисист, който е оглавявал световната ранглиста. Това ще бъде британецът Анди Мъри, който се възстановява от травма и ще има нужда от точки през 2019-а. Имало вариант в София да играе и Новак Джокович, ако отпадне рано на Откритото първенство на Австралия през януари догодина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини