Чорич: Това е специална победа



13-10-2018 18:36 | Николай Драганов

Борна Чорич се класира за първия си финал на турнир от сериите "Мастърс" 1000, след като на финала в Шанхай детронира миналогодишния шампион Роджър Федерер с 6:4, 6:4.

 

Хърватинът бе видимо щастлив след триумфа си над великия швейцарец и заяви, че тази победа е наистина специална.

 

"Не очаквах да стигна до финала, дойдох в Шанхай след две поредни загуби на турнири в първи кръг, вратът ми също ме болеше на моменти, но се радвам, че се справих. Срещу Роджър трябва да играеш на 100%, ако не и повече, за да го победиш. Това е специална победа за мен“, сподели той.

 

21-годишният тенисист започваше с пробив в подаванията на Федерер и в двата сета, което допълнително му вдъхна увереност.

 

"При толкова бърза настилка пробивите в началото на сета ти дават допълнително самочувствие, такъв бе и случаят с мен. Отпуска те, със сигурност“, призна хърватинът.


Чорич бе запитан и за съперника си в утрешния финал Новак Джокович. "Ще бъде един страхотен мач, определено. Той е един от най-добрите в цялата история на нашия спорт. Надявам се да покажа отново най-добрия си тенис, защото само тогава мога да имам шанс срещу тенисист като него“, завърши младият талант. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини