Джокович прегази Зверев за финал Шанхай и №2 в света



13-10-2018 12:50 | Николай Драганов

Новак Джокович се класира на финал в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Шанхай след категоричен успех с 6:2, 6:1 над Александър Зверев. 


Сърбинът взе реванш за загубата си в единствения сблъсък със Зверев до този момент - през миналата година на финала на турнира в Рим.


По-важен за Ноле обаче е фактът, че с тази победа и класирането си на финал той със сигурност ще измести от второто място в ранглистата Роджър Федерер в понеделник. Това ще се случи без значение от изхода на втория полуфинал с участието на Федерер, нито дори швейцарецът да победи Джокович на финала в Шанхай. 


Само един час беше необходим на Ноле, за се справи със съпротивата на световния №5. Мачът беше равностоен до 3:2 за сърбина в първия сет, след което последваха два пробива на неговата сметка и категоричен втори сет, в който Зверев спечели само първия си сервис гейм.

 

Ноле вкара 72% първи сервис и спечели 79% при точките при него и 54% от тези при втори сервис (56%, 53% и 40% съответно за Зверев). Сърбинът не се изправи пред нито една точка да пробив, като съществено реализира 4 от 6 възможности за пробив в подаването на съперника. 

 

Сърбинът се класира на финала без загубен сет в турнира до този момент, като до днес само с чисти победи можеше да се похвали и Зверев, който обаче взе само три гейма срещу Ноле. 


Джокович е трикратен шампион в Шанхай, а в неделя ще се бори за четвърти трофей срещу Федерер или Борна Чорич. Сърбинът вече спечели две титли от Големия шлем и една "Мастърс" надпревара през 2018-та година и е основен фаворит за №1 в края на сезона, като при титла в Китай ще се намира само на 35 точки от водача Рафаел Надал в годишната класация. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини