Григор Димитров приключи участието си в Маями



24-03-2011 21:03 | Станко Димов

Григор Димитров напусна силния турнир в Маями. След като записа две победи в квалификациите, Димитров претърпя загуба в първия кръг от основната схема от Серхий Стаховски - 6:2, 6:4. Двубоят между двамата продължи малко повече от час, а нашето момче напуска турнира с 26 точки за ранглистата.


В петък на кортовете във Флорида ще се появи и първата ни ракета при дамите - Цветана Пиронкова, която ще премери сили с испанката Лурдес Домингес Лино.


Мачът започна със сервис на украинеца, който с лекота взе първото си подаване. Същото обаче не може да се каже за Димитров, чийто начален удар далеч не бе на висота. Още в първия си сервис-гейм той парира два брейк-пойнта, след като игра основно на втори сервис.


Картината не се промени особено в следващите минути, а несигурният начален удар на Димитров продължи да тормози играта му. Неизбежното се случи шестия гейм, в който Стаховски проби, след което безпроблемно поведе с 5:2. Последва нов пробив, с който Стаховски окончателно спечели първия сет.

За жалост статуквото остана не променено и през втората част. Още в началото Стаховски проби и поведе с 3:1 след гейм, който завърши с двойна грешка на Димитров.

 

Българинът обаче не се отчая и върна пробива светкавично, с което на практика остана в мача. Развръзката в мача дойде в 10-ия гейм, в който пред Стаховски се откриха два поредни мачбола. Украинецът се възползва от първия и след малко повече от час игра гарантира мястото си в следващия кръг. Там го очаква двубой с Хуан Монако (Аржентина, 32).

 

Гришо заслужи право да играе в основната схема след две победи в квалификациите - 6:4, 7:6 над Рик де Вуст (ЮАР) и 6:2, 6:3 над олимпийския шампион от 2004 Николас Масу (Чили, №259)




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини