Джокович с успешно начало в Шанхай



09-10-2018 15:48 | Николай Драганов

Новак Джокович стартира успешно похода си към четвърта титла от "Мастърс" турнира в Шанхай и първото място в света в края на сезона.


Сърбинът се наложи с 6:4, 7:5 над Жереми Шарди за 84 минути в първия си мач в предпоследния за годината турнир от тази категория.


Това беше 12-та победа от 12 мача за Ноле срещу Шарди, като в нито един от тях сърбинът не е изгубил дори сет и вече е спечелил 28:0 отделни части.


В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу Марко Чекинато от Италия или Хьон Чун от  Южна Корея.


Любопитна подробност е, че това са едни от малкото играчи, които са успявали да го победят наскоро. Италианецът взе победата на "Ролан Гарос", докато Чун надигра Ноле в Мелбърн в началото на годината. 


"И двамата ме победиха при последните ни срещи. Но днес аз съм напълно различен играч от този, който бях в първите шест месеца от годината. Надявам се и изхозът от мача да е различен", коментира Ноле.


Ако Джокович успее да стигне до финала в неделя, той със сигурност ще измести от второто място в ранглистата Роджър Федерер, който е шампион в Шанхай от миналата година. Ако спечели титлата, Ноле ще бъде само на 35 точки от Рафа Надал в годишната ранглиста. 

 

В друг двубой в Шанхай руснакът Данийл Медведев победи представителя на домакините Цзе Чжан с 3:6, 7:6(7), 6:4, а оспорваната битка на корта продължи близо два часа и половина.

 

Медведев си осигури среща с водача в схемата Роджър Федерер, който почива в първи кръг. Маестрото спечели миналогодишното издание в Шанхай след победа над Рафаел Надал, който не участва в тазгодишния турнир заради травма.

 

22-годишният Медведев досега не е излизал на корта срещу 15 години по-възрастния от него швейцарец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини