Григор отстъпи до №9 в света



08-10-2018 10:00 | Николай Драганов

Григор Димитров отстъпи с една позиция в новото издание на световната ранглиста и от днес е №9. Гришо беше изместен от Кевин Андерсън, като южноафриканецът води с 20 точки - 3640 срещу 3620.


Димитров изигра за последно на ATP 500 турнира в Пекин, където не успя да защити полуфинала си от миналата година и отпадна във втори кръг. След това българинът обяви, че ще пропусне "Мастърс" турнира в Шанхай заради контузия в глезена, което означава, че ще изгуби още 180 точки. 


Размяната на местата на Димитров и Андерсън е и единствената промяна в Топ 10. Водач остава Рафаел Надал, следван от Роджър Федерер, Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро. Рафа също няма да играе в Шанхай, но през тази седмица водачеството му е сигурно. Федерер, Джокович и Дел Потро обаче ще се борят за №2 в Китай.


При жените първата ракета на България Виктория Томова запазва своята 162-ра позиция. Вики има шанс да натрупа точки през тази седмица, тъй като влезе като "щастлив губещ" в основната схема на турнира в Хонг Конг. По три позиции печелят Елица Костова (208) и Сесил Каратанчева (230).


Водачка при жените остава Симона Халеп, следвана от Каролине Вожняцки и Ангелик Кербер. Наоми Осака вече е №4, а пета е Елина Свитолина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини