Медведев разплака домакините и триумфира в Токио



07-10-2018 10:59 | Николай Драганов

22-годишният руснак Данийл Медведев завърши брилянтната си седмица в Токио по най-добрия начин: с титлата. 


На финала на турнира от сериите ATP 500 Медведев разочарова домакините, като успя да победи категорично с 6:2, 6:4 техният любимец и двукратен шампион Кей Нишикори.


Руснакът тръгна от квалификациите, на полуфинала победи Денис Шаповалов, а преди това се справи с играчи като Диего Шварцман, Мартин Клижан и Милош Раонич, като при това не загуби нито сет до самия трофей. Един сет беше даден единствено в последния кръг на квалификациите. 


Това е трети трофей в кариерата на Данийл Медведев, като и трите дойдоха през този сезон. Преди Токио той успя да триумфира в Сидни и Уинстън-Сейлъм, отново на твърди кортове. За втори път Медведем печели титлата, след като тръгва от квалификациите, като такъв беше и случаят в Сидни. Общо през сезона това е осми случай, в който квалификант печели титлата. 


Руснакът спаси точка за пробив още в първия гейм на финала, но до края на частта беше безапелационен и не загуби нито една точка при свой начален удар. Същевременно проби два пъти - веднъж на 0 в четвъртия гейм и още веднъж на 15 в края на сета. Късен пробив на 15 при 5:4 в негова полза реши втората част, а с това и мача. 


Това беше първа победа за Медведев над Нишикори в два мача помежду им този момент. Японецът ще продължи да чака своята първа титла от февруари 2016-та година, когато триумфира в Мемфис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини