Федерер не се интересува от критиците



23-03-2011 22:43 | Николай Драгиев

Роджър Федерер не смята да обръща особено внимание на "критиците", които вещаят залез на неговата кариера. Швейцарецът е убеден, че показва добра игра. От началото на сезона той има три загуби, но единствено от безспорния номер 1 към момента Новак Джокович.

 

"Всичко зависи от това кой твърди, че играта ми не е на ниво. Не знам дали говорим за 5% от хората или 95%. В края на краищата не ме интересува кой какво е казал. Аз все още мисля, че последните шест месеца са много добри за мен.

 

"Усещам, че играя добре. В момента Новак е малко по-добър от всички останали, но това е нормално," смята Федерер, който стартира в Маями този уикенд.

 

29-годишният Федерер е убеден, че отново може да доминира в любимия спорт, както го е правил и преди.

 

"Никога не съм очаквал да доминирам 15 години непрекъснато. Преминал съм през много фази като тази. В отделните периоди съм имал подобни проблеми срещу Мъри, Надал, Агаси, Хюит или Родик. Това е част от играта, но сега имам добро усещане," категоричен е Федерер.

 

Бившият номер 1 признава, че условията в Маями са доста по-различни от Индиън Уелс, но въпреки това е оптимист за представянето и формата си. "Тук е малко по-влажно. Трябва да се приспособя към условията. Трябват ми още няколко тренировки и всичко ще е наред."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини