Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс



03-10-2018 19:25 | Tennis24.bg

Роджър Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс в двубой на двойки на смесеното отборно първенство Хопмън Къп в края на годината. Швейцарският тенисист ще бъде в тандем с Белинда Бенчич, докато съотборник на американката е Франсис Тиафо.

Носителят на 20 титли от Големия шлем изрази подкрепата си за Уилямс след противоречивите ситуации, които възникнаха във финала на US Open между нея и съдията на стола Карлос Рамос. ,,Във всеки спорт, специално в тениса, съдията може да е по-склонен да те накаже заради подсказване от страна на треньора, заради забавяне на времето преди сервис – така или иначе, ако бях на мястото на съдията на стола, бих посъветвал провинилия се състезател да не повтаря грешката си, а не да действам моментално и да го наказвам. Надявам се да не е така, но случаят със Серина, а и Ализе Корне по-рано, когато тя реши да си смени тениската по време на мач – това са случаи, които просто трябва бъдат отсъждани по-дискретно от страна на съдиите“, сподели 37-годишният тенисист.

23-кратната победителка от турнирите на Големия шлем разкри по-рано, че би искала да има Федерер за партньор в двойков мач. 37-годишната тенисистка коментира очакванията си за предстоящия двубой и впечатленията от младия талант Тиафо.

,,Винаги съм щастлива, когато играя пред феновете в Пърт. Австралийските фенове са много гостоприемни и винаги те подкрепят, а Хопмън Къп ми дава увереност преди началото на сезона и Australian Open. Не съм играла с Франсис смесени двойки досега, но наблюдавах негови срещи на сингъл през годината. Той има светло бъдеще пред себе си и очаквам с нетърпение да излезем заедно на корта, ще бъде много забавно“, завърши тя. Хопмън Къп започва на 29 декември в Австралия. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини