Ново разочарование за Григор Димитров



03-10-2018 09:09 | Николай Драганов

Григор Димитров допусна ново разочарование през 2018-та година, след като отстъпи с 4:6, 6:2, 4:6 на 28-годишния сърбин Душан Лайович във втори кръг на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. 


Българинът не успя да повтори играта си от първия мач срещу Тенис Сандгрен, допусна доста грешки, включително от начален удар, изглеждаше бавен, разпилян и несигурен и логично загуби от 55-тия в света Лайович.

 

Гришо допусна четири пробива, като и в четирите случая точката за пробив на практика беше подарена от Димитров с двойни грешки.


Това беше втори мач между двамата, като Лайович записа първа победа. В следващия кръг той очаква победителя от сблъсъка между Кайл Едмънд и Матео Беретини. 


Димитров пък ще загуби точки, тъй като не успя да защити класирането си на полуфинал през миналата година. 

 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Двубоят започна слабо за Григор, който допусна пробив още в първия гейм след двойна грешка. До края на частта Лайович загуби едва няколко точки при свой начален удар, докато Григор продължи да изпитва затруднения при сервис и логично изостана в резултата. 


Втория сет започна по-добре и Григор проби във втория гейм, а третия се оказа доста странен - Гришо първо поведе с 0:40, но след това трябваше да отразява точка за пробив. Все пак българинът се справи и поведе с 3:0, но в петия гейм Лайович успя да върне пробива за 2:3. Последва обаче още един пробив за Гришо, който този път беше затвърден за 5:2. В края беше реализиран и трети пробив от страна на Гришо, което му спечели право да сервира първи в решителната трета част.


За съжаление тя започна както първата - с пробив за Душан Лайович, като в гейма Григор допусна две двойни грешки, включително на точка за пробив. При 3:1 за сърбина Григор успя да се измъкне от тежка ситуация, като спаси две точки за нов пробив и взе няколко точки след втори сервис. Димитров успя да се възползва от краткото си психологическо предимство, изигра отличен шести гейм и върна пробива.

 

При 4:4 обаче Григор изигра нов слаб гейм на начален удар и с поредната си двойна грешка при точка за пробив подари гейма на Лайович, а с това и мача, който малко по-късно беше затворен от сърбина с гейм на 0, завършен с ас. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини