Григор: Не беше лесно срещу непознат съперник



02-10-2018 12:35 | Николай Драганов

Поставеният под №3 в основната схема и финалист от 2016-та година Григор Димитров започна с победа участието си в тазгодишното издание на турнира от сериите ATP 500 в Пекин.


Гришо трябваше да се изправи срещу Тенис Сандгрен, вместо срещу Райън Харисън, който се контузи в последния момент и беше сменен от "щастливия губещ" Сандгрен. 


Българинът посрещна неочакваното предизвикателство и го победи със 7:5, 6:3 за 82 минути. 


Гришо преследва силен край на сезона, след като не успя да повтори миналогодишното си предствяне в останалата част от сезона. Победата над Сандгрен беше 15-та на твърди кортове през 2018-та година (23:16 общо), а в следващия кръг ще срещне сърбина Душан Лайович.


"Никога не е лесно, когато играеш за първи път срещу даден съперник. Отне няколко гейма време, за да свикна с неговия ритъм, да видя какъв план за играта има и да се опитам да се почувствам комфортно в мача", коментира Димитров след победата си.


"Първият сет очевидно беше труден. След това, сякаш напипах ритъма си по-добре, започнах да играят по-агресивно. Също така мисля, че се движех добре", добави българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини