Федерер разкри защо е сменил Nike с Uniqlo



02-10-2018 12:17 | Николай Драганов

Роджър Федерер направи изненадваща смяна на екипировката си, като след дълги години заедно с Nike прекъсна партньорството си с американската компания и я замени с японската Uniqlo.


Тази промяна беше едно от най-коментираните неща в света на тениса, като първоначално беше обвита в мистерия, преди най-после в първия си мач на Уимбълдън той да се появи с новата си екипировка.


Официално не са съобщавани финансови параметри на новата сделка, но според различни информации в медиите Федерер ще получава по 30 милиона долара на година, докато договорът му с Nike е бил за 10 милиона.


След като първоначално демонстрираше явно нежелание да коментира въпроса, Федерер най-после разкри каква е била основната му мотивация за промяна, а именно желанието на Uniqlo да продължат да работят с Роджър дълго след отказването му от тениса.


Ключови за решението му се оказали разговорите с директорите Тадаши Янай и Джон Джей, стана ясно при представянето на Федерер като глобален посланик на марката.


"При едно събитие в Ню Йорк Джон го каза много добре: един ден ще се откажа от тениса, но няма да се откажа от живота. Животът ще продължи, а Uniqlo и г-н Танай вярват много силно в мен като важна част от тяхната марка, дори да знаят, че дните ми на корта ще приключат в един момент", коментира Федерер.


Една от целите на Федерер след неговото отказване е да развие благотворителната си фондация, която има за основна цел образованието на бедни деца. Маестрото обясни, че Uniqlo споделят неговата визия.


"Има хора, които не могат да отидат на училище, дори да искат. Други пък ходят, но не могат да получат качествено образование. В такива места, в региона на Южна Африка, работи моята фондация в опит да промени нещата", каза Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини