Успешно начало за Григор Димитров в Пекин



02-10-2018 11:02 | Николай Драганов

Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Българинът се наложи със 7:5, 6:3 над американеца Тенис Сандгрен след 1 час и 22 минути игра. 


Съперникът на Гришо беше сменен в последния момент, след като Райън Харисън се контузи, а Сандгрен влезе на негово място като "щастлив губещ". 

 

Българинът изигра стабилен двубой, следваше ясен игрови план и показа повече спокойствие, прецизност и психическа издръжливост във важните моменти, като се възползва максимално добре от слабите страни и колебанията на съперника си. 

 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!


Това беше първи сблъсък между Димитров и 27-годишния американец, който в момента се намира под №59 в света, а името му нашумя в началото на годината, когато достигна до четвъртфинал на Australian Open, а след това игра финал в Хюстън. 


В следващия кръг Григор ще се изправи срещу Душан Лайович, който победи Вашек Поспишил в три сета - 2:6, 6:4, 6:4. До момента Димитров и Лайович са играли веднъж – преди 2 години, отново в Китай на турнира в Ченду, а Димитров се наложи със 7:6 (1), 6:4. 


Днешният двубой със Сандгрен започна равностойно с разменени подавания, но в шестия гейм Григор успя да се вкопчи в гейма на съперника и въпреки че изостана с 15:40, направи страхотна серия, която му донесе пробив за 4:2. Българинът затвърди и поведе с 5:2, но Сандгрен намали, а малко след това успя и да върне пробива, при това на 0, след много слаб гейм на Гришо.

 

Последваха още два разменени гейма на 0, но при 6:5 Димитров успя да се възползва от няколко грешки на съперника, удължи максимално гейма и от четвъртата си точка за пробив успя да вземе сета.


Втората част започна добре за Григор, който проби във втория гейм, а после затвърди за 3:0, макар Сандгрен да пропусна една точка за връщане на пробива. До края на мача Димитров не допусна колебания в своя начален удар и спечели сета, а с това и двубоя след 6:3 след финален гейм на 0. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини