Григор с високи амбиции в Пекин, пожела си титла



01-10-2018 13:52 | Станко Димов

Григор Димитров ще се завърне на корта във вторник сутринта, когато ще започне участието си на турнира в Пекин. Не преди 09:30 часа наше време българинът ще премери сили с Райън Харисън (САЩ). В навечерието на двубоя Димитров даде интервю за официалния сайт на АТП, в което направи кратка ретроспекция на годината до момента и не скри амбициите си за силно представяне в столицата на Китай.

„Турнирите в Азия винаги са били важни за мен. Към края на годината можеш да видиш какво е физическото ти състояние. Опитваш се да изиграеш колкото може повече мачове преди да си дадеш почивка и да се подготвяш за следващия сезон“, започна Димитров.

„До момента имах добри и лоши моменти. Има още тенис да изиграя до края на годината. Имах някои добри резултати, победи над силни тенисисти, загубих някои мачове, но в същото време мисля, че се развивам. Физически съм супер здрав, което е добра новина“.

Миналата година Димитров отпадна на полуфиналите, където беше спрян от Рафаел Надал. През 2016-а българинът игра в двубоя за трофея, но беше победен от Анди Мъри.

„Обичам да играя тук, получавам огромна подкрепа от феновете. Дано тази година да е още по-добра. Защо да не направя стъпка нагоре - да спечеля турнира, но трябва да започна от някъде“, каза българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини