Федерер разкри защо всички обичат Шанхай



Федерер разкри защо всички обичат Шанхай
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-09-2018 09:42 | Николай Драганов

Роджър Федерер е посланик на "Мастърс" турнира в Шанхай, който тази година ще се проведе през втората седмица на октомври. Швейцарецът, който е носител на трофея от миналата година, не крие свое удоволствие от тази роля.


Турнирът в Шанхай многократно е избиран от самите играчи като любимата им "Мастърс 1000" надпревара, а Федерер обясни къде се крият причините за това.


"Шанхайн има предимството, че е бил домакин на заключителния турнир - Финалите на тура. Построили са този стадион от нулата и са го направили невероятен. Всеки играч има възможност да се срещне с хиляди фенове. Организаторите са помислили за всички играчи с индивидуални съблекални, а също така храната е много добра", коментира Маестрото, който тази година ще има трудна задача да защити титлата си.


"Единственият малък проблем е, че комплексът се намира малко далеч от града, но е осигурен добър транспорт. Още веднъж - турнирът е много приятелски подготвен към играчите. Много красив централен корт. Един от най-хубавите в целия календар. Мисля, че са научили много от домакинството на заключителния "Мастърс", знаят как се правят нещата и сега не е проблем, че идват повече играчи. Има достатъчно кортове, за да могат всички да работят спокойно и турнирът изглежда много щастлив за всички", добави Федерер.


Освен титлата през 2017-та година, Федерер е шампион в Шанхай и през 2014-та. По три трофея имат Анди Мъри и Новак Джокович, а единственият друг играч, печелил тази титла от 2009-та година насам, откакто турнирът съществува в този му вид, е Николай Давиденко в първата му година - 2009-та. 


През миналата година на финала в Шанхай Федерер надигра категорично Рафаел Надал с 6:4, 6:4 записвайки своята пета поредна победа над Надал в последния им засега мач. Преди това Роджър победи още три пъти Рафа през същия сезон - в Маями, Индиън Уелс и на Australian Open. През тази година Рафа няма да участва в Шанхай, тъй като се възстановява от проблеми в коляното и се очаква да се завърне на корта в Париж. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини