Надал: Трябва да внимавам, за да не прекрача линията



25-09-2018 08:53 | Николай Драганов

Рафаел Надал ще пропусне турнирите в Пекин и Шанхай заради проблеми с колената, които от години притесняват испанеца, особено в заключителната фаза на сезона, когато натрупата умора си казва думата.


"Малко съжалявам, защото ми се искаше да се справям по-добре. Искаше ми да завърша US Open по различен начин, но тези проблеми в коляното не позволиха това. Това е важна част от сезона за мен, но за съжаление не можеш да предвидиш контузиите", каза Рафа, който се отказа след втория сет на полуфиналния си мач срещу Хуан Мартин дел Потро, което засега е последният му мач в тура.


"Важно е да се учиш от грешките си и да знаеш кога да спреш, за да избегнеш по-сериозни проблеми. Аз съм спортсмен и целта ми е да винаги да стигна лимита си, а лимитът понякога е въпрос на тънка линия, прекрачването на която може да бъде голяма грешка", поясни той.


"Този сезон имах натоварена програма, имах две контузии. Да се завърнеш след контузия ти носи огромно удовлетворение. Винаги съм намирал начин да продължа. Утре ще трябва да вляза във фитнеса и в басейна и честно казано - това не ми е особено приятно, но аз гледам в бъдещето и знам, че ще ми помогне да постигна по-голяма цел, която е да се завърна в тура максимално бързо", добави Рафа, който засега гледа към завръщане на "Мастърс" турнира в Париж през октомври. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини