Григор отстъпи до №8 в света



24-09-2018 11:18 | Николай Драганов

Григор Димитров отстъпи с една позиция и вече заема осмо място в новото издание на световната ранглиста. Гришо разполага с актив от 3755 точки, като си размени мястото с Доминик Тийм, който от тази седмица е по №7 след титлата в Санкт Петербург. 


През тази седмица Димитров не участва в турнири от календара на ATP, но взе участие на "Лейвър Къп", където записа хубава победа над Франсис Тиафо в първия мач, а в неделя вечер триумфира с титлата заедно със съотборници като Роджър Федерер, Новак Джокович и други. 


Размяната на местата на Гришо и Тийм е и единствената промяна в Топ 10, където водач остава Рафаел Надал, следван от Роджър Федерер, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро и Александър Зверев. Шести е Марин Чилич, а след Тийм и Григор десетката се допълва от Кевин Андерсън и Джон Иснър.


Втората ни ракета Димитър Кузманов падна с три места и вече е №278, Александър Лазов е № 402, а Александър Лазаров е № 610 с 45 точки.


При жените първа ракета на България остава Виктория Томова, която се изкачва с 2 места до №163. Втора под №197 е Елица Костова, а трета под №264 е Сесил Каратанчева. Най-голям скок прави Александрина Найденова, която се изкачва с 51 позиции до №491 в ранглистата. 


В челото единствената промяна е свързаната с подобна на мъжката размяна на местата на №7 и №8. Тя дойде след директен сблъсък между Каролина Плишкова и Наоми Осака, като чехкинята победи японката на финала на турнира в Токио и я измести от 7-мото място, на което японката застана след триумфа на US Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини