Григор Димитров приключи на Лейвър Къп със загуба



23-09-2018 09:41 | Tennis24.bg

Тим ,,Свят“ се завърна в борбата за краен успех на тазгодишното второ издание на Лейвър Къп, след като намали изоставането си до 7:5 точки в полза на тим ,,Европа“. След силния първи ден на надпреварата за европейските тенисисти с капитан Бьорн Борг, вторият започна идентично и по всичко изглеждаше, че тим ,,Свят“ няма как да навакса огромната разлика. Тя се отвори, след като в първите два мача от програмата Александър Зверев и Роджър Федерер постигнаха победи съответно над Джон Иснър и Ник Кирьос.

Швейцарският маестро се справи с лекота с австралийския си опонент след 6:3, 6:2, докато младият германец Зверев трябваше да отразява мачбол в тайбрека на втория сет, за да спечели в крайна сметка драматичния си сблъсък с американския си съперник Иснър – 3:6, 7:6 (8), 10:7.

При 7:1 точки в ползва на тим ,,Европа“ задачата пред Кевин Андерсън срещу шампиона от тазгодишните издания на Уимбълдън и Ю Ес Оупън Новак Джокович беше много тежка. Южноафриканецът обаче се справи със сериозното предизвикателство, което имаше пред себе си, и спечели със 7:6 (5), 5:7, 10:6, като по този начин се реваншира за загубата си на финала на Уимбълдън от сърбина в три сета.

В последния мач от втория ден при двойките Джак Сок и Ник Кирьос победиха в два сета тандема Григор Димитров и Давид Гофен с 6:3, 6:4. Ден трети ще предложи нови три двубоя на сингъл и един на двойки. Роджър Федерер се изправя срещу Джон Иснър, Александър Зверев излиза срещу Кевин Андерсън, а Новак Джокович играе с Ник Кирьос. Двубоят на двойки противопоставя Федерер и Зверев срещу Иснър и Сок. Трофеят отива при отбора, който пръв спечели 13 точки. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини