Григор отново на корта в Лейвър Къп в събота



22-09-2018 09:33 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се появи за втори път в събота на корта в Чикаго, където тази година се провежда турнира "Лейвър Къп", противопоставящ отбора на Европа срещу останалия свят. 


Гришо откри тазгодишния турнир с мач срещу американеца Франсес Тиафо, който спечели категорично с 6:1, 6:4 и даде преднина на тима на Стария континент, предвождан от Бьорн Борг.


В края на деня резултатът беше 3:1 за Европа след победи на Кайл Едмънд над Джак Сок и на Давид Гофен над Диего Шварцман, но и поражение на Джокович и Федерер от Сок и Кевин Андерсън. За крайната победа са необходими 13 точки. 


Във втория ден от "Лейвър Къп" предстоят нови четири сблъсъка, а този път Григор Димитров няма да играе на сингъл, а ще си партнира с Давид Гофен на двойки.


Гришо и Гофен ще се изправят срещу двойката на света, формирана от Джак Сок и Ник Кириос. Сок е трикратен шампион от Големия шлем на двойки и това ще бъде трети мач за него на "Лейвър Къп", след като вчера игра един на сингъл и отново бе част от двойката на света.


Дебюти тази година на сингъл ще направят Роджър Федерер, Новак Джокович и Александър Зверев за Европа и Джон Иснър, Ник Кириос и Кевин Андерсън за света. 


Програма за събота:


Начало, 21:00 часа:

Мач №5: Александър Зверев - Джон Иснър

Мач №6: Роджър Федерер - Ник Кириос

Мач №7: Новак Джокович - Кевин Андерсън

Мач №8: Димитров/Гофен - Сок/Кириос

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини