Федерер и Джокович застават рамо до рамо



21-09-2018 12:43 | Tennis24.bg

Роджър Федерер и Новак Джокович са играли общо 46 пъти един срещу друг до момента, но за първи път в кариерата си ще застанат от една и съща страна на мрежата. Двама от най-добрите тенисисти в историята ще участват заедно на двойки в тима на Европа срещу останалия свят на турнира "Лейвър къп". Демонстративната надпревара започва тази вечер в Чикаго.

Федерер и Джокович стартират с двубой срещу Джак Сок и Кевин Андерсън. Част от тима на Европа е и Григор Димитров. Той започва участие в турнира тази вечер с мач срещу американеца Франсис Тиафо.

"Имали сме толкова много големи битки на сингъл един срещу друг, но да се съберем заедно е нещо много специално за двама ни. Мисля, че все още трябва да поговорим с него как ще играем като двойка", коментира Федерер.

Джокович и Федерер за последно играха на финала в Синсинати на 19 август, когато сърбинът спечели с 6:4, 6:4. Джокович води в мачовете срещу швейцареца с 24 победи.

Номер 1 в света Рафаел Надал и номер 4 Хуан Мартин дел Потро не участват в турнира поради контузии. В Чикаго обаче са седем от първите 11 в световната ранглиста на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини