Вавринка се надява на силен финал на сезона



Вавринка се надява на силен финал на сезона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-09-2018 14:13 | Станко Димов

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка изрази надеждите си, че ще приключи сезон 2018 по подобаващ начин, след като от месеци продължава да търси формата си. Швейцарецът се завърна на корта през януари, но малко след това си взе три месеца почивка, тъй като осъзна, че не е готов да издържи натоварването.

През последните седмици Вавринка загатна за подобрение на играта си и достигна до четвъртфиналите в Синсинати, където отстъпи пред Роджър Федерер. На Уимбълдън и US Open пък швейцарецът записа победи над Григор Димитров в първия кръг, но така и не успя да стигне до втората седмица на нито един от двата турнира.

„Мисля, че като цяло играя добре. Трябва да продължа да бъда търпелив, да работя здраво и да се опитвам да извлека максимума от двубоите си. Искам да приключа годината в добра форма, за да мога да започна новия сезон с увереност“, коментира Вавринка.

Тази седмица швейцарецът участва на турнира в зала в Санкт Петербург, където е финалист от 2016-а година. В понеделник швейцарецът постигна победа в два сета над Аляз Бедене, а в сряда ще се изправи срещу Карен Хачанов в спор за място на четвъртфиналите.

„Целта ми е да завърша годината добре, остават ми още няколко турнира. Ще продължа да работя, за да подобря физическото си състояние. След това се надявам на пълноценна подготовка, за да мога да започна новия сезон на 100% готов.

Никога не съм си поставял конкретни цели в ранглистата, или за спечелване на този или онзи турнир. Целта ми винаги е била да правя правилните неща на корта ден след ден, защото ако го правя, тогава резултатите ще дойдат“, добави Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини