Федерер: Джокович не е в топформа



18-09-2018 12:44 | Станко Димов

Роджър Федерер е на мнение, че Новак Джокович все още не е достигнал до оптималната си форма, въпреки че сърбинът спечели титлите на Уимбълдън и US Open.

Самият Федерер регистрира сериозен срив във формата си във втората половина на сезона и допусна разочароващи загуби в Лондон и Ню Йорк, където отстъпи съответно на Кевин Андерсън на четвъртфиналите и Джон Милман на осминафиналите.

В същото време двата триумфа на Джокович го изравниха по спечелени титли от Големия шлем – 14, с легендарния американец Пийт Сампрас. Повече успехи имат само Рафаел Надал (17) и Роджър Федерер (20).  

„Аз съм на мнение, че Новак има накъде да развива играта си“, коментира Федерер, който през уикенда гостува в Остин, Тексас, на друг бивш №1 в света – Анди Родик.

„Не мисля, че все още е достигнал най-добрата си форма след завръщането си на корта след контузията. Да, той наистина играе много, много добре, но според мен формата му от преди няколко години беше значително по-впечатляваща. Той беше почти непобедим и точно затова мисля, че той има още накъде да се подобрява. Това определено е добра новина за него“, коментира Федерер.

„Новак ще продължи да се движи напред. Той направи нещо страхотно, изравнявайки рекорда на Пийт (Сампрас). Този рекорд изглеждаше толкова далеч от нас преди няколко години, така че постижението му заслужава уважение“, добави Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини