Чилич счупи ракета, Рамош го предупреди



17-09-2018 08:57 | Николай Драганов

Най-популярният тенис съдия в последните месеци - португалецът Карлош Рамош - попадна отново в новините, след като всяко негово действие изглежда ще бъде следено под лупа.


По време на двубоя между Хърватия и САЩ за Купа "Дейвис" между Марин Чилич и Сам Куери, съдията от злополучния финал на US Open отсъди първо официално предупреждение на Чилич заради счупена ракета.


За същото нещо в Ню Йорк получи второ предупреждение, което и костваше една точка и допълнително разгорещяване, което в крайна сметка доведе до третото - отнемане на цял гейм. Чилич обаче не реагира по никакъв начин на предупреждението на Рамош и до повече ексцесии в мача не се стигна.


"Обикновено, когато счупиш ракета, получаваш наказание", коментира хърватинът след края на мача. Той не успя да посочи кога за последно е чупил своята ракета. "Не знам. Винаги има малко повече нерви за Купа "Дейвис", призна той. 


Двубоят между Чилич и Куери беше четвърти в сблъсъка Хърватия - САЩ и с него американците успяха да изравнят резултата, след като бяха изостанали с 0:2 още в петък. Победа на двойки и успехът на Куери обаче донесоха равенство, преди в крайна сметка "шахматистите" да стигнат до нов финал след петсетова победа на Борна Чорич над Франсес Тиафо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини