Агаси: Нямам никакъв шанс срещу Надал, Федерер и Ноле



12-09-2018 11:56 | Николай Драганов

Американската тенис легенда Андре Агаси направи интересен коментар по отношение на нивото, до което е днес е достигнал, сравнение с неговите времена.


Агаси коментира, че не би имал абсолютно никакви шансове срещу играчи като Федерер, Надал и Джокович, като нямаше предвид да ги срещне като ветеран, а визираше своята най-добра форма от миналото.


"Виждали ли сте ги как играят от основната линия? Аз бих могъл да играя тази игра, да кажем, за десет минути. След това ще трябва да напусна. Не бих могъл да победя тази група играчи, дори да играем милиони години", откровен беше Агаси в интервю за "Ел Паис".


"Моята най-добра форма от миналото не може да се справи и с тяхната най-лоша днес. Но аз съм наясно с това, не се притеснявайте. Имало е дни, в които мразех спорта с всички сили, но сега мога да го видя отстрани, да го изучавам и да говоря за него", добави американецът.


Той разкри и повече за собствените си емоции, докато е бил състезател. "Винаги съм смятал, че тази празнота вътре в мен докато играя ще се запълни един ден, когато стана №1. Мислех, че всичко ще се промени. Но вместо това, нещата станаха по-лоши - защото моментът дойде и аз не почувствах нищо. Всички мои усилия, всички лишения, за да не почувствам нищо", призна той. 


"Помня го, сякаш беше вчера, защото моят най-голям срив в живота беше, когато се изкачих до върха в тениса", добави Агаси. 


"Моята най-голяма грешка в живота? Като професионалист - договорът с "Адидас". А като личност - за зарязах "Найки" (смее се). Беше голяма грешка, поправянето на която изискваше много време. Трябваше да се срещам с Фил Найт, основателят на "Найки" отново и да прекарах доста време в това. Но щом веднъж се върнах, се почувствах у дома", разказа американецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини