Карлош Рамош проговори: Спокойно, добре съм!



12-09-2018 11:09 | Николай Драганов

Португалският съдия Карлош Рамош, който стана главно действащо лице на финала при жените покрай скандала си със Серина Уилямс и обвенинята, които отправи към него американката, коментира за първи път случилото се.


Въпреки огромния дебат, който отключи случилото се, Рамош обяви, че е "добре", но все пак е пропуснал разходите по улицие на Ню Йорк в деня след скандалния мач.


"Добре съм, въпреки обстоятелствата. Ситуацията не беше щастлива, но съдийство "по желание на клиента" (а ла карт) не съществува. Не се притеснявайте за мен!", казва Рамош, цитиран от португалското издание "Трибуна Еспресо".

 

Коментарите от страна на съдиите след относно решенията им след двубоите са забранени от ITF.


Съдията добавя пред изданието, че не се е разходил в Ню Йорк след мача, "за да избегне сложни ситуации". Той обаче потвърди, че ще се завърне на съдийския стол още този петък за двубоите от Купа "Дейвис" в Хърватия.


Любопитна подробност е, че "шахматистите" ще имат за съперник... Съединените американски щати. Това ще се случи само ден, след като Американската тенис асоциация застана на страната на Серина Уилямс в спора и срещу Рамош.

 

За поведението си на корта Серина беше глобена със 17 000 долара, а от ITF защитиха Карлош Рамош и обявиха, че той не е нарушил никое правило за работа на реферите. 

 

Въпреки това случаят все още продължава да разпалва страстите, а мнозина тенисисти, експерти и журналисти коментират дали португалецът е бил прав да бъде толкова педантичен към правилото за "коучинг", при това в толкова важен момент от толкова важен мач. 

 

Мнозина като другото главно действащо лице - Патрик Муратоглу, но също Тони Надал, Виктория Азаренка и други обявиха, че това правило трябва да бъде променено.

 

Други пък, като Новак Джокович заявиха, че макар ситуацията да е била много трудна и за самия рефер, неговите действия са повлияли на крайния резултат, което "не е било необходимо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини