Жребият в Маями отреди: Надал срещу Федерер преди финал



21-03-2011 19:52 | Николай Драгиев

Разместването в световната ранглиста от днес направи възможно нещо, което почти не сме виждали в последните няколко години. Рафаел Надал и Роджър Федерер могат да се срещнат преди финала на турнир. Това ще стане, ако двамата се класират за полуфиналите на супертурнира в Маями, който започва тази седмица.

 

В долната половина на схемата пък попадна световният номер 2 Новак Джокович, Робин Сьодерлинг, Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро. Така има предпоставки отново да видим изключителен завършек на втория за месеца турнир от категорията "Мастърс 1000" с награден фонд от 3,65 млн. долара.

 

За Рафаел Надал най-опасните съперници преди евентуалния сблъсък с Федерер могат да бъдат Александър Долгополов, Жо-Вилфред Цонга, Николас Алмагро, Иво Карлович и Томаш Бердих, които надали могат да се справят със световния номер 1.

 

Малко по-трудна изглежда задачата на Федерер. Той трябва да премине през играчи от ранга на Хуан Монако, Маркос Багдатис, Михаил Южни, Юрген Мелцер, Марин Чилич, Жил Симон и Анди Родик.

 

Особено атрактивна е долната част на схемата и по точно тази част, отредена на Робин Сьодерлинг. Тук са още Давид Ферер, Милош Раонич, Микаел Лодра, Станислас Вавринка, Марди Фиш, Иван Любичич, Ришар Гаске, Филип Колшрайбер, Хуан Мартин дел Потро и всички те ще играят за място на полуфинал.

 

Мъри и Джокович също са фаворити да се срещнат на четвъртфинал. С тях за същата част ще спорят играчи като Игор Андреев, Джон Иснър, Николай Давиденко, Бърнард Томич, Фернандо Вердаско, Виктор Троицки, Сам Куери, Томас Белучи и Джеймс Блейк.

 

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ!


Можете да споделите вашите очаквания за турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини