Яник Ноа: Отсъствието на Надал променя всичко



11-09-2018 17:33 | Станко Димов

Капитанът на Франция за Купа „Дейвис“ Яник Ноа сподели, че отсъствието на световния №1 Рафаел Надал в предстощия полуфинален сблъсък „променя всичко“.

Носителят на 17 трофея от Големия шлем помогна на родината си да спечели отборната надпревара 4 пъти – 2004, 2008, 2009 и 2011, но беше принуден да се оттегли от полуфиналния сблъсък с Франция заради контузия в коляното. Рафа получи травмата си по време на US Open, където се отказа след два сета срещу Хуан Мартин дел Потро.

„Като тенис фен съм разочарован, че (Надал) няма да бъде тук“, коментира Ноа на пресконференция в Лил.

„Като капитан, неговото отсъствие променя всичко. Настройката ни е коренно различна, дори и по отношение на подготовката. Когато Надал играе, това са две почти сигурни победи за Испания. Когато го няма обаче нещата се променят“.

Мястото на Рафа ще заеме Алберт Рамос-Виньолас. „Разбира се, че сега шансовете ни са по-големи. На хартия испанският отбор продължава да бъде по-добър от нашия“, добави Ноа.

Рамос-Виньолас ще се присъедини към Пабло Кареньо Буста, Роберто Баутиста Агут, Фелисиано Лопес и Марсел Гранойерс. Французите ще бъдат в състав Люка Пуй, Ришар Гаске, Беноа Пер, Никола Маю и Жулиен Бенето.

Капитанът на Испания Серхи Брухера се съгласи с мнението на Ноа. „Разбира се, че промяната е голяма (отсъствието на Надал), но трябва да приемем положението. Ние продължаваме да имаме много добър отбор. Ще се борим до последно и ще видим какво ще се случи“.

Двубоите между Франция и Испания ще се изиграят в периода петък – неделя в Лил. Вторият полуфинал в световната група е между Хърватия и САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини