Ноле: Съдията промени хода на женския финал, не беше нужно



11-09-2018 08:55 | Николай Драганов

Новак Джокович триумфира с 14-та титла от Големия шлем, но не всички въпроси на пресконференцията след победата му над Хуан Мартин дел Потро на финала на US Open касаеха неговия мач. 


Джокович беше помолен от британски журналист да сподели своето мнение относно скандала по време на женския финал. В него Наоми Осака победи Серина Уилямс и спечели първата си титла от Големия шлем, но вниманието по време на двубоя и след него беше насочено главно към скандала между американката и съдията на стола Карлос Рамос.


"Вижте, обичам Серина. Наистина и съчувствах. Беше трудно и съдията да се справи с всичко това. Трябва да го разберем. Всички бяха в много извънредна ситуация. Много емоции. Серина плачеше, Наоми плачеше. Беше наистина, наистина тежко", започна Джокович.


"Но аз имам своето лично мнение: може би съдията не трябваше да довежда Серина до лимита ѝ, особено на финал в Големия шлем. Може би - всъщност не може би, а определено - той промени хода на мача. Това, по мое мнение, не беше необходимо. Всички ние преминаваме през големи емоции, особено когато се борим за трофей от Големия шлем", коментира Джокович.


"Осака заслужаваше своя момент. Колкото до Серина - тя знае, че я обичам. Наистина вдъхновява всички. Да я видим все още толкова отдадена на спорта е вдъхновяващо за всички играчи по света, мъже и жени", завърши отговора си Ноле. 


Той обаче не се съгласи с изявление на директора на WTA Стийв Саймън, според когото има различно третиране към мъжете и жените в спорта. 


"Не мисля, че е времето и мястото да обсъждаме други въпроси. Не съм видял нещата, за които г-н Саймън говори. Наистина не съм. Мисля, че мъжете и жените са третирани по този или по онзи начин в зависимост от ситуация. Трудно е да се генерализира. Не виждам необходиост да дебатирам това", каза Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини