Осака през сълзи: Почувствах се като дете, когато Серина ме прегърна



09-09-2018 10:45 | Николай Драганов

Финалът на US Open се оказа повече от емоционален за 20-годишната Наоми Осака. Не само че се изправи срещу своя идол Серина Уилямс, не само че я победи за втори път, но направи това в безпрецедентен двубой, белязан от огромен скандал между Уилямс и съдията на стола. 


Японката обаче успя да преодолее всичко, да покаже много качествен тенис и изключително здрава психика в течение на двубоя, което и донесе първа титла от Големия шлем - не само в лично качество, но и за Япония изобщо.

 

Най-големият успех на страната до този момент беше финалът на US Open на Кей Нишикори през 2014-та година.

 

"Опитах да не се поддавам на емоцииите, а просто да играя тенис, защото това е, което ме доведе до този момент. Независимо какво се случва извън корта, за мен, когато стъпя на него, става дума само за тенис", коментира шампионката. 


"Когато растях, в училище бях подготвила цял доклад за Серина. Оцветен и така нататък. Казах: "Искам да бъда като нея". Аз винаги ще помня онази Серина, която обичам. Нищо не се променя за мен.

 

Тя беше много мила с мен - край мрежата след мача и на подиума. Наистина не виждам какво може да се промени", коментира Осака на пресконференцията след двубоя, помолена да коментира всичко случило се на корта.


"Знам, че тя наистина искаше да спечели своята 24-та титла. Всеки знае това, то е навсякъде. Когато стъпя на корта, аз вече не съм фен на Серина, аз съм просто другият тенис играч. Но когато ме прегърна на мрежата в края на мача, отново се почувствах дете", каза през сълзи Наоми.  

 


Както по време на двубоя, така и на церемонията и пресконференцията, Осака демонстрира изключителна скромност. Тя беше помолена да коментира чека за 3,8 милиона долара, който си спечели успоредно със славата да бъде шампион от Откритото първенство на САЩ.


"Не съм типа човек, който харчи пари за себе си. Докато семейството ми е щастливо, и аз съм щастлива. Когато видя сестра си, защото и тя ще дойде в Токио, това ще бъде най-големият подарък за мен", каза Осака, която ще се прибера у дома, за да бъде посрещната от японските фенове, като призна, че все още не е подготвена за тази среща. "Може би след няколко дни ще осъзная какво съм сторила. Към момента различното е, че просто има много медии в залата", с усмивка заяви японката. 


Запитана как ще отпразнува големия си успех, Наоми продължи в същия стил: "Не съм много социална личност. Може би ще играя видео-игри. Не знам".

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини