Надал: Ще продължа да се боря, както винаги



Надал: Ще продължа да се боря, както винаги
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-09-2018 09:23 | Николай Драганов

За феновете на тениса не беше никак лесно да изгледат полуфиналния сблъсък между Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро. Не за първи път в неговата кариера, колената на Рафа му създадоха непреодолими проблеми и го принудиха да прекрати преждевременно двубоя, след като не беше в състояние да се бори на 100%. 


"Изчаках възможно най-дълго. Можете да си представите, че ми беше много трудно да кажа "довиждане" преди мачът да е свършил. Но в даден момент, трябва да вземеш решение. Беше ми много трудно да продължа да играя, изпитвайки толкова болка", призна Надал пред медиите след края на двубоя, завършил в крайна сметка с отказване при резултата 7:6, 6:2 за Дел Потро.


"Накрая това не беше тенис мач, нали? Просто един играч играеше, а другия стоеше от другата страна на корта. Мразя да се отказвам, но да остана още един сет, играейки по този начин, щеше да бъде твърде много за мен", добави легендарният испанец.


Рафа призна, че се бори с болки в дясното коляно още от ранните кръгове на турнира. Още след победата му над Карен Хачанов в трети кръг, Рафа беше попитан относно превързаното му коляното. "По време на турнирите се опитвам да не говоря за тези неща. Когато турнирът свърши, е по-добре и по-лесно да се говори", коментира Надал.


"Трудно ми е, но не става дума за загубите. Става дума за невъзможността да имам шанс да се боря за победата. Имам чувството, че през цялата си кариера се боря с тези неща. Пропуснах много възможности. Но от друга страна, спечелих много", според когото контузия няма да го държи дълго време извън кортовете. 

 


"Тези моменти са тежки, но в същото време, ще продължа да работя здраво, за да имам тези възможности. Знам, че нещата се развиват правилно. Играя добре. Наслаждавам се на своето време на корта. Имам много успехи. Много конкурентен съм на 32-годишна възраст", добави Надал.


"Много хора в тази зала, включително и аз, никога не биха си помислили, че на 32 години аз ще бъда тук и ще се боря за титлите, ще се боря за първото място в ранглистата. По време на цялата ми кариера всички казваха, че заради моя стил, тя ще бъде кратка. Но ето, че още съм тук. Все още съм тук, защото обичам това, което правя. Все още изпитвам страст към играта. Ще продължа да се боря и да работя здраво", обеща Матадора.

 

През 2018-та година Надал е изгубил само 4 двубоя, като успя да спечели пет титли, включително 11-ти трофей от "Ролан Гарос". Две от загубите му дойдоха на турнири от Големия шлем след отказвания - на Australian Open той не успя да доиграе мача си срещу Марин Чилич, който беше достигнал до пети сет.

 

Запитан дали е щастлив за Хуан Мартин дел Потро, Надал беше откровен: "Не мога да кажа, че съм щастлив, защото не съм. Няма да ви лъжа. Но, да - той е играч, който премина през доста проблеми в своята кариера, както и аз. Знам колко е корав. Знам колко трудно може да бъде, когато не можеш да направиш онова, което искаш. Щастлив съм за него, че отново е на топ ниво. Желая му всичко най-добро. Ще бъде нещо голямо, ако успее отново да спечели титла от Шлема". 

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини